Тайдзицюан Център Ба Лин

Материалът е по източници от Интернет
taiji-bg.com Taijiquan Center Ba Lin

The document is from Internet sourcesЗачатие

Превод - Петя Каридова (Тайдзицюан Център Ба Лин)

 

Жълтия император казва:

"Началото на човешкия живот се корени в зародиша, който обединява в себе си ин и ян. И затова моментът на зачатието не трябва да съвпада с някое от деветте вредни явления. Съществуват следните девет злини.

Ако заченат детето по пладне, раждайки се то ще страда от силно повръщане и задушаване.Това е първата злина.

Ако детето е заченато в полунощ, т. е. в момента, когато се преустановява връзката между небето и земята, детето се ражда или нямо, или глухо, или сляпо. Това е втората злина.

Ако е заченато по време на слънчево затъмнение, детето се ражда с увреждания на мускулните тъкани. Това е третата злина.

Ако детето е заченато по време на буря, когато трещи гръм и святкат мълнии, тоест небето се гневи, то лесно ще изпада в гняв и състояние на ярост. Това е четвъртото зло.

Ако е заченато по време на лунно затъмнение, детето ще донесе нещастие и на себе си, и на своята майка. Това е петото зло.

Ако е заченато по време, когато се е появила дъга, ще го преследват несполуки във всичките му дела. Това е шестото зло.

Ако е заченато по време на зимното или лятното слънцестоене, с раждането си детето ще донесе нещастие на майка си и на баща си. Това е седмото зло.

Ако е заченато в първата или третата четвърт на лунния месец или по време на пълнолуние, то в бъдеще детето ще служи в разбунтували се войски и ще върши необмислени постъпки. Това е осмото зло.

Ако детето е заченато в състояние на опиянение или след обилно пиршество, то ще страда от епилепсия, циреи, хемороиди, рани. Това е деветото зло." ("Канон на раждането на деца /Чан дзин/")

Чистата дева казва:

"Ако искаш да заченеш дете правилно, следва да се придържаш към истинните правила, съгласно които трябва предварително да изчистиш сърцето си, да отхвърлиш суетните мисли, да оправиш ритуалните одежди и , приближил се до пустотата, да спазваш въздържание. Зачеването се осъществява не по-рано от третия ден след менструацията, в часовете след полунощ, но преди да пропеят петлите. Нужно е с любовна игра максимално да възбудиш жената и след това да се устремиш насреща, следвайки нейната инициатива, за да получите оргазъм едновременно и тогава, отхвърляйки мисълта за своето тяло, трябва да отдадеш семето. Не бива да се допуска стволът да влезе прекалено дълбоко до самата основа, защото тогава той минава отвора, водещ към матката и семето не попада в него.

Ако се роди дете, заченато съгласно изкуството на Дао, то ще израсне мъдро и красиво и ще доживее до дълбока старост."

Чистата дева казва:

"Ако в сливането на ин и ян се спазват забраните и се следват установеностите като се използва жизненото дихание ци , то родилото се дете ще доживее дълбока старост. Ако възрастни мъж и жена са способни да заченат, детето все едно няма да може да достигне дълголетие."